Ede - Overvaller verliest deel buit na gewapende overval Ede; getuigen gezocht

Ede - Overvaller verliest deel buit na gewapende overval Ede; getuigen gezocht

We onderzoeken een gewapende overval op een drogisterij aan de Grotestraat in Ede. Op woensdag 1 december rond 11.00 uur eiste een donker geklede man geld en dreigde hierbij met een wapen. Zijn buit, die bestond uit briefgeld, is hij op zijn vlucht door de Marktstraat deels verloren. We zoeken getuigen en willen het verloren geld graag terugbrengen bij de drogisterij. Daarvoor komen we graag in contact met een vrouw die rond 11.05 uur door de Marktstraat fietste en een deel van het geld vond.

Vluchtroute
De overvaller ging er na de overval direct vandoor. Hij rende de winkel uit en ging rechtsaf de steeg de Marktstraat in en aan het einde sloeg hij linksaf de Marktstraat op, richting Museumplein.


Signalement
De overvaller is een man met een donkere huidskleur, hij droeg een zwart mondkapje en had donkere kleding aan. Hij had een capuchon over zijn hoofd getrokken. Verder droeg hij een kleine, zwarte schoudertas.


Getuigen gezocht
Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar we willen natuurlijk de overvaller opsporen. Daarom zijn we op zoek naar getuigen die gisteren tussen 11.00 en 11.15 uur iets hebben gezien in de omgeving van de Grotestraat en Marktstraat. Ook als u camerabeelden heeft uit die omgeving en u heeft nog niet met ons gesproken, vragen we om uw beelden uit te kijken en contact op te nemen als daarop iets te zien is dat met deze overval te maken kan hebben. Beelden uploaden kan ook via onderstaand tipformulier.


Verloren geld terugbrengen naar drogisterij
Behalve de overvaller opsporen willen we ook graag het geld terugbrengen bij de rechtmatige eigenaar. Het kan zijn dat u gisteren briefgeld heeft gevonden in de Marktstraat. Als dat zo is, vragen we u om contact op te nemen.

We hebben de eerste beelden uit de omgeving geanalyseerd en daarop hebben we gezien dat rond 11.05 uur twee vrouwen door de Markstraat fietsen en dat een van hen, ter hoogte van de keien die in de steeg liggen, geld heeft opgeraapt. U kon niet weten dat het geld afkomstig was van een overval, maar we willen het graag terugbrengen bij de drogisterij. We komen daarom graag met u in contact.

2021561224 MB