Voorthuizen - Politie zoekt getuigen na meerdere drugsafvaldumpingen in Voorthuizen

Voorthuizen - Politie zoekt getuigen na meerdere drugsafvaldumpingen in Voorthuizen

De politie doet onderzoek naar een viertal dumpingen van drugsafval die kort na elkaar plaatsvonden in Voorthuizen. Het gaat om twee dumpingen in januari en twee in februari. We zijn op zoek naar mensen die iets verdachts gezien of gehoord hebben wat hiermee te maken kan hebben.

Oost-Nederland

(Afbeelding ter illustratie)

De districtsrecherche van Gelderland-Midden is bezig met het onderzoek naar deze vier dumpingen. De eerste melding van drugsdumping, op de Garderbroekerweg bij het Aanschotergat, kwam op maandag 11 januari, rond 17.30 uur binnen. Een paar dagen later op vrijdag 15 januari kwam een tweede binnen, ditmaal aan de Brugveenseweg, rond 12.30 uur. Op donderdag 18 februari kwam een derde melding van drugsdumping binnen, ditmaal aan de Overhorsterweg, rond 08.00 uur. En de meest recente dumping was ter hoogte van de Gerard Doustraat op 19 februari. Rond 07:00 uur werden zo’n twintig vaten ontdekt.

In alle gevallen gaat het om chemisch afval, waarbij ook de grond vervuild werd. Deze chemische vloeistof is vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs. De dumpingen vonden vermoedelijk in de nacht voorafgaand aan de ontdekking plaats. Onderzocht wordt of er een link is tussen deze drugsdumpingen.


Getuigen gezocht

De recherche komt graag in contact met mensen die de afgelopen periode in of rond Voorthuizen iets verdachts hebben gezien en/of hebben gehoord. We hebben nog een aantal vragen waarbij we uw hulp goed kunnen gebruiken:

  • Hebt u in de afgelopen weken iets verdachts gezien en/of gehoord in het buitengebied van Voorthuizen (denk vooral aan afgelegen terreinen en loodsen)?
  • Hebt u op één van de locaties (Garderbroekerweg, Brugveenseweg, Overhorsterweg of Gerard Doustraat) iets gezien en/of gehoord, of hebt u gehoord dat er vervoersmiddelen vertrokken van één van de locaties, dan horen we dat ook graag;
  • Was u op één van de bovengenoemde tijdstippen in de buurt van een locatie, dan komen wij ook graag met u in contact.

Alertheid gevraagd!

Als u getuige bent van een illegale dumping of u ziet iets verdachts wat u niet kunt plaatsen, neem dan direct contact op met de politie via 112! Probeer daar waar mogelijk foto’s en/of een video te maken en nummerborden en kenmerken te noteren van eventuele voertuigen en personen die u ziet. Deze informatie kan van groot belang zijn bij het verdere onderzoek. Zorg wel dat uw eigen veiligheid voorop staat en raak in geen geval iets aan.

Achteraf informatie doorgeven kan via 0900-8844. Het uploaden van beelden kan via politie.nl. Deelt u liever anoniem informatie, dat kan dat via de website van Meld Misdaad Anoniem of telefonisch via 0800-7000.

SvD/JS