Hattemerbroek/Kampen - Burgers speuren actief mee via Burgernet en helpen zo man aan te houden na bizarre ontsnappingspoging

Hattemerbroek/Kampen - Burgers speuren actief mee via Burgernet en helpen zo man aan te houden na bizarre ontsnappingspoging

Een controle van een 30-jarige automobilist in Hattemerbroek is gistermiddag flink geëscaleerd. De man ging er vandoor, ramde de politieauto, reed door twee hekken, veroorzaakte een aanrijding en stapte over in een andere auto om zo te ontkomen. Via Burgernet werd gevraagd uit te kijken naar de man en gelukkig deden veel burgers dat: de man werd aangehouden.

Dat de man niet zat te wachten op een controle werd direct duidelijk. Toen een agent hem rond 16.00 uur bij een parkeerplaats wilde controleren deed hij direct zijn auto op slot, zette zijn auto in de achteruit en gaf gas. Als de agent niet aan de kant was gesprongen, was hij geraakt. De man ramde vervolgens meerdere keren de politieauto, ook toen de agent er weer in was gaan zitten. Dwars door twee hekwerken probeerde de man vervolgens weg te komen. Inmiddels waren meerdere politieauto’s opgeroepen, werd er met de helikopter meegezocht en werd via Burgernet een oproep gedaan met daarin het signalement van de verdachte.


Burgers, bedankt!

De oproep via Burgernet werd door veel mensen gezien en de politie ontving diverse telefoontjes met de locatie van de verdachte. Inmiddels was het voor de agenten duidelijk dat de man een aanrijding op de N50 had gehad en Kampen in was gereden. Op de Anna Nabermanlaan werd zijn beschadigde auto teruggevonden, die werd afgesleept.

Mede dankzij de telefoontjes van burgers was bekend dat de man in een andere auto was gestapt. Agenten zetten de zoektocht naar de man voort in de richting van Dronten. Op de N307 werd de auto gestopt en de verdachte – die tussen de bestuurdersstoel en de achterbank onder een jas verstopt zat – aangehouden.


Hennepkwekerij, harddrugs en wapens

Uit het onderzoek na de aanhouding werd duidelijk waarom de man niet op de politie zat te wachten. In zijn auto, die hij in Kampen had achtergelaten, vonden agenten harddrugs en pepperspray. In zijn woning in Hattemerbroek bleek een hennepkwekerij te zitten en lagen verboden wapens.

De verdachte zit vast.

 

2020127247 MB