Harderwijk - Politie houdt verdachte aan voor steekincident

Harderwijk - Politie houdt verdachte aan voor steekincident

Op dinsdag 18 juni hield de politie een 23-jarige man uit Harderwijk aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekincident op een opvanglocatie voor asielzoekers aan de Graaf Ottolaan. Bij het incident raakten twee andere bewoners van de locatie, mannen van 22 en 31 jaar, ernstig gewond.

Rond middernacht kreeg de politie een melding van een steekincident op de opvanglocatie. Direct gingen hulpverleners ter plaatse. Nadat agenten de situatie veilig hadden verklaard, ging ambulancepersoneel het terrein op om hulp te verlenen. De drie betrokkenen werden naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd daar aan zijn verwondingen behandeld. Daarna hielden agenten hem in het ziekenhuis aan op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. Hij is ingesloten in het arrestantencentrum.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding is van het incident. De politie doet hier onderzoek naar. De politie heeft  technisch onderzoek verricht op de opvanglocatie en getuigen en betrokkenen worden gehoord.

2019266182 FjB