Amersfoort - Gezocht - Bankpasfraude - De Beurs - Amersfoort

In Amersfoort werd een 74-jarige vrouw opgelicht door een zogenaamde bankmedewerker. De brutale oplichter is vastgelegd op de camera van de pinautomaat, waar hij pinde met de gestolen pas. Weet jij wie dit is?

Het is donderdagavond 9 november als rond 18:15u de telefoon van het 74-jarige slachtoffer gaat. Haar wordt verteld dat een transactie van meer dan €1500 ging plaatsvinden, naar een rekening in het buitenland. De vrouw schrikt hier natuurlijk van en logt in op haar bankomgeving.

Dan wordt haar verteld dat de man aan de andere kant van de lijn mee moet kijken en dat ze daarvoor de app Anydesk moet downloaden. De vrouw doet dit, waarna ze ziet dat haar computer wordt overgenomen. Ze hoort dat de vreemde transactie net op tijd was tegengehouden, maar dat ze wel haar pinpassen moet afgeven. De vrouw geeft hierop nog aan dat ze twee pinpassen van twee verschillende banken heeft, maar dat was geen probleem. Oók die pas kon worden veiliggesteld. De vrouw geeft telefonisch haar pincodes af, waarna er ongeveer twee uur later een koerier voor de deur staat.

Rond 20:45u staat de persoon met helaas de verkeerde intenties voor haar deur. De vrouw geeft haar pinpassen mee en de koerier vertrekt. Als er dan rond 21:00u wordt gepind met de beide passen van het slachtoffer, besluit de koerier het er niet bij te laten. Rond 21:15u staat diezelfde man weer bij de woning. De vrouw doet open en hoort het verhaal van de man aan dat er zojuist een overval op de hoek heeft plaatsgevonden en dat alle kostbare sieraden daarom het huis uitmoeten. Het nietsvermoedende slachtoffer krijgt wederom angst en geeft haar sieraden mee.

De volgende dag wordt het slachtoffer door haar echte bank gebeld. Er blijkt gefraudeerd te zijn voor een totaal geldbedrag van €600. Dan vallen de puzzelstukjes in elkaar en weet de vrouw ook dat haar sieraden zijn buit gemaakt en niet waren opgehaald om ze veilig te stellen.

Deze brutale dief is vastgelegd op de camera van de pinautomaat.


Wij komen graag te weten wie deze jongen is. Heeft u informatie? Deel die dan met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Liever anoniem blijven maar wel je informatie delen? Bel dan gratis 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.


We toonden deze beelden al eerder, in februari 2024. We zijn nog steeds op zoek naar deze verdachte. Weet u wie dit is?


2023348418
Thu Nov 09 00:00:00 CET 2023
Amersfoort

gezocht