Gendt - Aanhouding van 43- jarige man in onderzoek naar brandstichting Gendt

Gendt - Aanhouding van 43- jarige man in onderzoek naar brandstichting Gendt

Gendt - In het onderzoek naar een brandstichting aan de Berkhof in Gendt is op maandagmorgen 17 juni een 43- jarige man aangehouden. De verdachte werd in Lelystad aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze brandstichting. De verdachte zit op dit moment vast. De recherche doet verder onderzoek naar zijn rol en betrokkenheid.

In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 mei, rond 01.15 uur, werden de hulpdiensten gealarmeerd in verband met een grote brand in de woning aan de Berkhof. Meerdere huizen aan de Berkhof moest worden ontruimd en de bewoners moesten elders onderdak vinden. De woning waar brand was werd onbewoonbaar verklaard. Er raakte niemand gewond. Later werd duidelijk dat er wel twee katten overleden waren die zich nog binnen in de woning bevonden.

Impactvolle gebeurtenis

De woningbrand in mei maakte enorme impact op de buurtbewoners. De naastgelegen woningen moesten worden ontruimd. De impact van deze woningbrand had behoorlijke impact in de wijk. Gelukkig konden de meeste buurtbewoners na niet al te lange tijd weer terug naar hun woning.Echter zorgde deze gebeurtenis voor onrust in de wijk. Door de aanhouding van de verdachte hoopt de recherche het onderzoek verder af te kunnen ronden.

Tips delen

Om verdachten op te kunnen sporen hebben wij de informatie van buurtbewoners hard nodig. De informatie en tips kunnen zeer waardevol zijn. De buurtbewoners kennen hun straat en wijk het beste.  Mocht u een verdachte situatie zien, bel dan direct 112. Hebt u andere informatie, die u wilt delen, dan kunt u ook altijd contact opnemen via onderstaand telefoonnummer. Of via het tipformulier op politie.nl. Mocht u liever volledig anoniem informatie willen delen, dan kunt u dat doen via MeldMisdaadAnoniem via 0800 7000. Of u kunt via meldmisdaadanoniem.nl informatie delen.

2024201289 SvD