Maastricht - Gezocht - Verdachten ongeregeldheden MVV - Roda JC gezocht

Maastricht - Gezocht - Verdachten ongeregeldheden MVV - Roda JC gezocht

De wedstrijd MVV-Roda JC van 29 oktober jongstleden moest noodgedwongen gestaakt worden wegens ongeregeldheden. Bij de ongeregeldheden raakten twee stewards aan de kant van de bezoekende club gewond. Daarnaast raakten zes politiemedewerkers gewond.

Dit betroffen medewerkers van de Aanhoudingseenheid en van de Mobiele Eenheid. Zij raakten gewond doordat er diverse projectielen zoals onderandere stoelen en borden hun kant op werden gegooid. Een van de gewonde politiemedewerkers heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen. Lees daarover hier meer.

Tijdens en na de wedstrijd werden elf personen aangehouden. Ook werd aanvullend strafrechtelijk onderzoek opgestart. Daarop volgden eind november nog zeven aanhoudingen terzake openlijke geweldpleging plus vernieling. Meer over de aanhoudingen lees je hier. Er zijn nog drie personen die van vergelijkbare feiten verdacht worden en naar wiens identiteit we op zoek zijn.

Op verzoek van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten geblurd en krijgen ze twee weken de tijd om zichzelf te melden. Daarna worden de beelden van de verdachten herkenbaar vrijgegeven. Persoon 1 wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Hij sloeg, schopte, spuugde en schold richting de politie. Persoon twee wordt van vergelijkbare feiten verdacht. Daarnaast heeft hij stoelen van de tribune vernield. De derde verdachte heeft met een deel van een stoel richting de politie gegooid. Een politiemedewerker raakte daarbij gewond. 


2021172932
Fri Oct 29 00:00:00 CEST 2021
Maastricht

gezocht