Apeldoorn - Hennepkwekerij ontdekt door flatbrand

Apeldoorn - Hennepkwekerij ontdekt door flatbrand

De politie heeft een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Lekstraat in Apeldoorn. In de flat brak maandagmiddag brand uit. De brandweer moest onder meer een hoogwerker inzetten om de brand te bestrijden.

Bij de politie kwam een melding binnen van de mogelijke brand in een flat. Ter plaatse was er veel rookontwikkeling. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekrij aangetroffen welke vervolgens is geruimd. 

Levensgevaarlijk

Een hennepkwekerij in een woonwijk is levensgevaarlijk. Helemaal in een flat kunnen de gevolgen door bijvoorbeeld brand niet te overzien zijn. De negatieve gevolgen op een rijtje:

  • Brand- en ontploffingsgevaar door kortsluiting, oververhitting en lekkage;
  • Grote schade aan de woning, zoals lekkages en brandschade;
  • Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld, daarnaast ligt verloedering op de loer;
  • Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten van illegaal afgetapte energie.

Melden loont

De politie vraagt bewoners verdachte signalen of vermoedens van een hennepkwekerij altijd te melden. Dat kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Wie belt met M. is er zeker van dat een melding nooit naar hem of haar terug te herleiden is.

Signalen van een hennepkwekerij kunnen bijvoorbeeld een sterke geur of een vreemd geluid (zoemend of ronkend) zijn. Denk daarnaast aan uitgebreide timmeractiviteiten voor de aanleg van de plantage of onbekende voertuigen waar eens in de paar weken grote dozen of vuilniszakken worden in- en uitgeladen.

Onderzoek

De aangetroffen goederen in Apeldoorn zijn in beslag genomen. Er is vooralsnog niemand aangehouden, maar meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het verdere politieonderzoek loopt.

^SV 2021393932